om rithva


Cvr nr. 43232320
Rithva Landler
Født : Kbh. 1969
Atelier : Basement Art Studio, Guldborgvej 12 kld., 2000 Frb.

Debuterede i 1992 med udstillingen  “Et spørgsmål om vinger” i Galleri Hans Peder Linde. 

Visuel kunstner & hverdagspoet. Genbrugskunst & klassisk billedkunst. Alt visuelt, ingen begrænsninger, 30 års erfaring

Foto: Dan Møller

Visuel kunstner & hverdagspoet

Genbrugskunst & klassisk billedkunst

Alt visuelt, ingen begrænsninger, over 30 års erfaring

Artist statement :

Kunst er et sprog uden ord. Mit sprog. Alle de valg – jeg tager- materialer, strøg, farver… er min melodi, min passion, min livsholdning, mine oplevelser, der kommer til udtryk.

At holde sig vågen, betragte, være vedblivende åben for livets eksistentielle udfordringer og eksperimenter.

Har en forkærlighed for recycled art, som jeg  har udfordret mit talent med de siden 2010.

Kunst skal ud til folket:

Har været projektleder og igangsætter af et utal af forskelligartet kunstprojekter siden 2012, hvor dialogen og det brugerinddragende har været fokus. Kunst skal være hvor folk er.Anmeldelse af Daniel Tuladhar:

Rithva har en overvældende skabertræng. Når man begiver sig ind i hendes atelier er det ikke malerier man ser – men en livsrejse. Passionen for kunsten ligger dels i at eksperimentere – det  ligger hun ikke skjul på, og jeg nyder at se hendes skulpturer, linoleumstryk og falsetter af malerisk teknikker hun har arbejdet med igennem tiden. 

Jeg begynder også at se hendes bevægende forhold til det kropslige udtryk, som gengives i mange af hendes værker. Nøgenheden er æstetisk ikke erotisk. Hendes penselstrøg kan i nogle værker virke simplificeret og andre fuld af kompleksitet. Måske er det fordi hun har mestret kunsten at kunne male naturalistisk, men har forelsket sig i de impressionistiske legende skygger.

Hun vidner om en person som ikke holder sig til en bestemt stilart –  men følger kunsten, hvor end hjertet føre hende hen. Derfor vil du opleve musikken, rejsen, dansen, sorgen og glæden i hendes værker som udtryk for hvor og hvem hun er. 

Tak for et skønt møde som endte med mange timers snak og en masse latter. En fortryllende kvinde med et smukt hjerte, som desuden kan lyse værelset op med et inderligt latter. 

2020 © Rithva Landler

error: